Érzékenyítés

2012. óta szlogenünk a „Lépj közelebb!”.
Ezzel szeretnénk kifejezésre juttatni mind mozgássérült fiatalok, mind az ép társadalom körében azt az elhatározásunkat, hogy egymás elfogadásával, a tolerancia kialakulásának elősegítésével közösen alakíthatunk ki egy élhetőbb életet.
Komplex esélyórák általános és a középiskolákban kerülnek megrendezésre.

A MEOSZ Ifjúsági Tagozata a társadalom irányába történő nyitás, és szemléletformáló tevékenysége keretében kezdeményezi az Esélyórák program országos szintű kiterjesztését. Az Esélyórák program célja, hogy egyfajta rendkívüli osztályfőnöki óra keretén belül a mozgássérült fiatalok megmutassák azt, hogy hogyan is élnek, milyen lehetőségük van érvényesülni az élet különböző területein, és milyen speciális eszközök segítik őket a mindennapok során. A gyerekeknek lehetőségük van ezen eszközök kipróbálására, és különféle játékos feladatokon keresztül maguk is megtapasztalhatják, milyen is lehet egy fogyatékossággal élő ember élete.

Ha a gyerekek minél korábbi életszakaszukban kerülnek kapcsolatba a fogyatékossággal élő emberekkel, később nagyobb valószínűséggel válnak toleráns felnőtté. Az Esélyórák alkalmával egy pillanatra átélhetik a helyzetünket, közelebb kerülnek hozzánk, később kevésbé lesznek előítéletesek, ha majdan politikusként, tervezőként, önkormányzati képviselőként döntéshozói pozícióba kerülnek, már természetesnek veszik, hogy a fogyatékossággal élő emberek igényeit is figyelembe kell venni.

2019.05.15. Zalabéri Általános Iskola

2018.10.16. Esélyóra a Csány László Szakgimnáziumban


Esélyóra alkalmával készült rajzok melyeket a 2.a és 2. b osztály tanulói készítetek!

Képek az „Lépj közelebb!” programról

2017.10.19. Esélyóra a Csány László Szakgimnáziumban


 2017.11.08.-2017.11.21 Esélyóra Mindszenty József Általános Iskolája és Gimnáziumában