Körlevél

 1. ÉVI KÖRLEVÉL

Tisztelt Tagtársunk!

Ismételten eltelt egy esztendő, és amint azt már megszokhatta, ebben az évben is e körlevél keretein belül igyekszünk tájékoztatást nyújtani az egyesületet és csoportjait érintő alapvető információkról, programokról, támogatásokról.

Az eddigiektől eltérően az ide körlevélben kizárólag a leglényegesebb tudnivalók közlésére igyekszünk szorítkozni, nagyobb hangsúlyt fektetve az egyesületi, és azon belül a csoportok programjaira. Amennyiben az érintett témákban bővebb információra van szüksége, kérjük, látogasson el irodánkba és forduljon hozzánk bizalommal!

A következőkben címek alá rendezve, témakörönként, a leglényegesebb információkat kiemelve haladnánk tovább.

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:

Ügyfélszolgálati iroda:                                      Cím:              8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 5.

Zalaegerszegi adományközpont:                       Cím:                  8900 Zalaegerszeg, Balatoni út 3.

Nyitvatartás:            Hétfő:                 8.30 – 14.30

Kedd:                 8.30 – 14.30

Szerda:               8.30 – 14.30

Csütörtök:           8.30 – 14.30

Péntek:               8.30 – 12.30

Telefon:                                         06/92/598-889

web:                               www.zalameosz.hu

e-mail:                 meosz-zala@zelkanet.hu

Az Egyesület csoportjai, csoportvezetői, címek, elérhetőségek:

Csoport Csoport vezető Cím Telefon/e-mail
Zalaegerszegi csoport Dudás Gyula 8900 Zalaegerszeg, Szentmártoni u. 24. 20/947-7760
Zalaszentgróti csoport Tóthné Olasz Éva 8970 Zalaszentgrót, Lombos u.3. 30/536-8352
Zalalövői csoport Belső Jánosné 8999 Zalalövő, Kossuth u. 155. 20/967-8599
Keszthelyi csoport Nemes Klára 8360 Keszthely, Fodor u. 22. 30/391-3890

nemes.klarissza55@gmail.com

Lenti csoport Molnár Sándorné 8960 Lenti, Hársfa u. 11. 30/270-5682

92/354-103

Ha még ennél is szélesebb körben kíván tájékozódni, akkor figyelmébe ajánljuk a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) honlapját a www.meosz.hu

Tagdíj éves mértéke: (2010. óta!!)                                                                         1.500,-Ft/fő/év

Tagsági könyv ára: (új belépő, könyvcsere esetén fizetendő!)                                               200,-Ft

 

FONTOS!!! Felhívjuk Tisztelt tagjaink figyelmét, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a tárgyévi tagsági díj befizetésére, mivel az Egyesület vezetőségének határozata értelmében, a jövőben csak azok a tagok élhetnek az Egyesület nyújtotta kedvezményekkel, továbbá azok vehetnek részt az Egyesület által szervezett programokon, akik az adott évre érvényesített tagsági könyvvel rendelkeznek és az éves tagdíjat befizették.

A különböző adományokból (zöldség, gyümölcs, tartós élelmiszer, tűzifa, ruházat, …stb.) szintén csak az adott évre érvényesített tagsági könyvvel rendelkező tagjaink részesülhetnek.

Akik átutalással kívánják megfizetni az éves tagdíjat, azok megtehetik azt az Egyesület, OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11749008-20029353 sz. számlájára.

ADÓ 1%-a:

Köszönjük mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1 %-át egyesületünk részére felajánlották. Jövőre is számítunk segítségükre. Amennyiben Önnek nincs felajánlott jövedelemadója, kérje családtagjai, vagy ismerősei segítségét. Ehhez körlevelünkben mellékeljük a nyilatkozatot.

Adószámunk:                                                                                       19959988-1-20

 

AZ EGYESÜLET ÁLTAL KÍNÁLT SZOLGÁLTATÁSOK:

 

Kölcsönzési lehetőségek: Az eddigi felajánlásoknak köszönhetően, de sajnálatos módon korlátozott számban, különféle gyógyászati segédeszközök kölcsönzésére van lehetőség tagtársaink részére.

100 Ft/nap térítési díj ellenében kölcsönözhető eszközök:

Mágnes-terápiás matrac, bioptron lámpa, masszírozó párna, kézi masszírozó, szobakerékpár, szobai kerekes székek, vérnyomásmérők, hordozható rámpa, elektromos moped.

térítés mentesen igénybe vehető eszközök:

Járókeret, könyök mankó, hónalj mankó, tám bot, adományraktárból ruha, háztartási eszközök.

Továbbra is kérjük tagjainkat, hogy akinek a családjában bármilyen okból kifolyólag feleslegessé vált valamilyen segédeszköz (pl. kerekesszék, ….stb.), amelyet jótékonysági céllal fel tudna ajánlani Egyesületünknek, kérjük, ez irányú szándékát szíveskedjék jelezni a fentebb említett elérhetőségek bármelyikén vagy a csoportvezetőknek! Ezáltal lehetővé válik, hogy még több, rászoruló sorstársunkon segíteni tudjunk. Az eddigi és a jövőbeni felajánlásokat ezúton is köszönjük.

 

A sorstársi rehabilitációs tanácsadás folyamatos a mozgáskorlátozott emberek részére, a tanácsadást Sziva Beáta végzi, személyesen, e-mailben, skypeon és levélben is. Személyes tanácsadás során a beszélgetés diszkréten, teljes titoktartással történik, előre egyeztetett időpontban.  Tel.: 20/266-6164

Email: bea-zala@zelkanet.hu Időpont egyeztetés: hétfőtől- csütörtökig: 9 órától- 14 óráig.

Kedvezmény a Termálfürdőkbe! 500 Ft/db áron a zalaegerszegi termálfürdőbe A fürdőjegyek minden tagunk számára folyamatosan igényelhetők az Egyesület irodájában.

Hasonló lehetőség kínálkozik a zalaszentgróti termálfürdőben is. A kedvezmény igénybevételére jogosító fürdőbérlet szintén az egyesület irodájában hozzáférhető.

Lenti gyógyfürdőbe is lehetőség nyílik kedvezményes belépőjegy vásárlására, érvényes tagsági igazolvány felmutatása ellenében.

Az igénybevétel feltétele minden esetben, az adott évre befizetett tagdíj és érvényesített tagsági igazolvány.

 

Tagtársaink figyelmébe ajánljuk, hogy egyesületünk irodájában lehetőség van különféle iratok, dokumentumok fénymásolására.

 

Tisztelettel kérjük Önt/Önöket, akik e körlevelet a kezükben tartják és olvassák, hogy bármelyik, a fentebb említett támogatási vagy juttatási formával kapcsolatosan, elsősorban irodánkat szíveskedjenek megkeresni! Kérjük ezt azért, mert több esetben gondot okozott már számunkra egy-egy megkezdett, esetenként rosszul megkezdett, téves információkon alapuló ügy továbbvitele. Ennek elkerülése érdekében, kérdések, igények felmerülése esetén forduljanak irodánk munkatársaihoz bizalommal!

 

Hévízi apartman

A Hévízen belül, rendkívül kedvező helyen található, kettő plusz 1 pótágyas apartmanunkba az idei évben is folyamatosan várjuk a

pihenni, felfrissülni vágyó tagjaink és hozzátartozóik jelentkezését!

árak:

Tagjaink részére:         3000 Ft/ apartman/nap

Pártoló tagok részére:  3000 Ft/ apartman/nap

Nem tagok részére:      6000 Ft/ apartman/nap

 

 

RENDEZVÉNYEK:

Tavaszváró bál:

Időpontja:                                                                2019 május 10., 1600 órai kezdettel

Helyszín:                                Kiskondás étterem, 8900 Zalaegerszeg Hock János út 53.

Részvételi díj:                                                      Tagoknak:                      1.600,-Ft/fő

Hozzátartozóknak:          2.000,-Ft/fő

Jelentkezési határidő:                                                                             2019. május 6.

Küldött közgyűlés:                                                                                        2019. május 16., 1000

                                                             (8900 Zalaegerszeg, Petőfi Sándor u. 24., Kamarák Háza)

 

 

KEDVEZMÉNYEK, TÁMOGATÁSOK:

 

Lakás akadálymentesítési támogatás:

10 évente, 300.000,-Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető pénzintézeten keresztül.

Fogyatékossági támogatás: Intézésében is bizalommal keressenek bennünket. A támogatás független a jövedelemtől. Formanyomtatvány a megyei egyesület irodájában, és a kormányablakok ügyfélszolgálatán is kapható.

Kivételes, vagy méltányosságból történő nyugellátás emelés:

3 évente igényelhető az illetékes nyugdíjfolyósító igazgatóságnál, ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85.000,-Ft/hó/fő összeget.

Egyszeri segély: Az öregségi nyugdíjasok részére, évente adható.

jövedelemhatárai:                                   egyedülálló esetében:                                      85.000.-Ft/fő

közös háztartásban élők:                                 75.000,-Ft/fő

Kérelmet  benyújtani a  Zala Megyei Kormányhivatal, Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságán lehet. Formanyomtatvány  az egyesületben is hozzáférhető.

Súlyadó kedvezmény: 13.000.-Ft kedvezményben részesülhet egy db, 100 KW teljesítményt el nem érő személygépkocsi után. A kérelmet a települési önkormányzatok polgármesteri hivatala adóügyekkel foglalkozó részlegéhez lehet benyújtani.

Gépkocsi szerzési támogatás: A kérelmeket a lakhely szerint illetékes Kormányablakba lehet benyújtani. Évente kétszer: március 31-ig, és szeptember 30-ig, a közlekedőképességében súlyosan akadályozott személyeknek (40 %-ot elérő egészségkárosodás) és egyéb fogyatékossággal élő személyeknek.

Gépkocsi átalakítási támogatás: Kapcsolódik az előbb említett támogatáshoz, vezetést könnyítő vagy szállítást könnyítő támogatás összege 90.000.-Ft. Beadása: a lakhely szerint illetékes Kormányhivatal Járási Hivatalába minden év március 31-ig, és szeptember 30-ig.

 

CSOPORTOK 2019. ÉVI PROGRAMJA:

Lenti csoport:

Csoportgyűléseket minden 3. hónapban tartunk, melynek időpontját az előző csoportgyűlésen beszéljük meg. Általában a hónap 2. vagy 3. hetében kerül sor a gyűlések megtartására a Városi Művelődési Központ Lenti intézményben (8960 Lenti, Templom tér 5.). Vezetőségi üléseinket minden csoportgyűlést megelőzően tartjuk. Ide év első csoportgyűlése 2019 március 13-án lesz, melynek keretében megbeszéljük a 2018. évben végzett munkát, és a 2019. évi programterveket. Ugyanebben az időpontban a Nőnapi rendezvényünket is megtartjuk.

 1. évben szeretnénk a társcsoportokkal közös összejövetelt tartani. Továbbra is számítunk a „Civilkurázsi” Lenti Civilszervezeteiért és Sportjáért Közalapítvány, valamint a Kolping Gondozási Központ támogatására. Folyamatosan keressük az új tagokat, és támogatókat.
 2. évben szeretnénk egy kirándulást szervezni a Dobronaki orchidea és energia parkba, melynek megvalósítása nagymértékben függ a csoport részére nyújtott támogatás nagyságától. Szeretnénk továbbá egy családi napot is szervezni, valamint részt veszünk a városi ünnepségeken, és a Fogyatékosok Világnapja alkalmából tartandó rendezvényen.
 3. nyarán a helyi csoporttal ki szeretnénk menni a Lenti fürdőbe.
 4. szeptemberében szeretnénk továbbá megtekinteni a 2014. év végén felújított Helyi Értékek Házát, ahol Kovács Zoltán, a helyi értéktár bizottság elnöke tartana előadást, illetve a gasztro udvarban tartanánk egy kötetlen beszélgetést, főzéssel egybekötve.

A kerek évfordulósok köszöntésére a Főnix étteremben kerül majd sor. Szintén a Főnix étteremben tartanánk 2019. november 29-én egy évzáró közgyűlést, Mikulás nappal és Karácsonnyal egybekötve.

Zalaegerszegi csoport:

 • Minden hónap első hétfőjén csoportgyűlés a Balatoni út 3. szám alatt egy előadó részvételével.
 • Május 10. Bál a Kiskondás Étteremben 1600 órától.
 • Június 09. Prózsafesztivál
 • Június 21. Gébárti rendezvény 1400-órától
 • Július Kirándulás, Fertőd, Sopron
 • Július 4-7-ig Sportfesztivál (Restart)
 • Augusztus 11. Aquacity jótékonysági nap – palacsintasütés
 • Szeptember 6-8. Vadpörkölt fesztivál
 • Szeptember 20. Gébárti rendezvény (péntek)
 • Október – Kirándulás Budapest
 • November – Évzáró rendezvény, Kiskondás Étterem
 • December – ajándékosztás

Zalaszentgróti csoport:

Csoportgyűléseinket minden hónap utolsó pénteken tartjuk a Zalaszentgróti Művelődési Központ kiskönyvtárában. Év elején beszámolót hallhattunk az aktuális jogszabályokról. Tavasszal és ősszel részt veszünk az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett programokon. A nyár folyamán meridián tornát tanít a védőnő. Egészségmegőrzésről, diétáról tart előadást a háziorvos. Kirándulás, színházlátogatás is szerepel programunkban. Plébános úr felkészítésével zárjuk az éves programunkat. Pontos időpontok egyeztetésére a csoport gyűlésein kerül sor.

Zalalövői csoport:

 • 02.22-én ide év első csoportgyűlés megtartása, 2018-as év zárása, 2019-es év megbeszélése.
 • 03.02-án internetes tanfolyam kezdés megbeszélése.
 • 03.29-én csoportgyűlés a Műv.házban.
 • 04.26-án csoportgyűlés, a nyári programok tervezése.
 • 05.25-én Borostyán-tó összejövetel.
 • 06.29-én vendégségben Csütörtők hegyen.
 • 07.27-én kirándulás a csoport döntése alapján.
 • 08.23-án Máriaújfalusi-tó látogatása.
 • 09.27-én nyárbúcsúztató a Borostyán-tónál.
 • 10.25-én csoportgyűlés a Műv.ház klubtermében.
 • 11.29-én . csoportgyűlés a Műv.ház klubtermében, évzáró összejövetel megbeszélése.
 • 12.21-én évzáró az Általános Iskolában.

Az összejövetelek dátumában ha változás történik, mindenkit értesítünk. 2019-es évben is szeretnénk a zalaegerszegi egyesület csoportjainak rendezvényein részt venni. Továbbra is aktívan segíteni az adományközpontot. Tagok, pártoló tagok toborzása egész évben. Beteg tagtársakkal való kapcsolattartás.

Keszthelyi csoport:

Klub délután helye: Keszthely, Helikon u. 3., ideje: minden hó utolsó szerda 16.00 óra

Csoportvezető: Nemes Klára

Elérhetőség: 06 30 3913890, nemes.klarissza55@gmail.com

 1. évi program:

Január 30. Klub délután

Február 27. Klub délután

Téma: Fogyatékossággal élők részére nyújtható állami és önkormányzati támogatásokról

Előadó: Nemes Klára

Március 27. Klub délután

Március 30. Farsangi összejövetel – batyus

Helye: Csány-Szendrey Általános Iskola (Csokonai), Ideje: 1300-óra

Április 24. Klub délután – Locsoló bál

Május 29. Klub délután – Anyák napja

Június 29. Múzeumlátogatás – 1000-óra, Balaton Múzeum

Július 06. Fogyatékossággal élők sportnapja

Helye: Balaton part, Napközis tábor (Halászcsárda)

Július 27. Kirándulás. Indulás 600-órakor, Úti cél: Orchidea farm

Augusztus 11. Pétanque (golyós) verseny – Városi Strand, 10.00 óra

Augusztus 24. Múzeum látogatás – 1000-óra, Major Múzeum

Szeptember 25. Klub délután – Mindenki névnapja batyus

Október 13. “Séta az egészségért” program

Október 30. Klub délután – Mindenszentek ünnepe

Előadó: Tál Zoltán plébános úr

November 27. Klub délután – Advent – Karácsonyi ünnepkör

Előadó: Tál Zoltán plébános úr

December 14. Karácsonyi ünnepség

Helye: Csány-Szendrey Általános Iskola, 1300-óra

Rendezvényeinkre szeretettel hívjuk és várjuk egyesületünk csoportjait is. Köszönet Dudás Gyula egyesületi elnökünknek, hogy rendezvényeinket látogatta és a nyújtott támogatásért is. Jó kapcsolatot ápolunk a térségben működő önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az Egyesített Szociális Intézménnyel, és a városunkban működő szolgáltatókkal (Kolping, SZSZK,…stb.).

 

Keszthelyi idősek feigyelem!

Idősek Szállító Szolgálata – A szolgáltatás ingyenesen igénybe vehető, ha Kórházba vagy a házi orvosához kell mennie. Tel.: 83/311-047, 30/5579454.

 

 

Kívánunk Önnek és kedves családjának erőt, egészséget a 2018-es évre is!

 

Elnökség

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melléklet:                                                        Csekk, Tagsági díj befizetéséhez